Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 26 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dragomir

20 Ianuarie 2018
Vizualizari: 858
Comentează add

Încasările Fiscului au fost anul trecut de aproape 215 miliarde de lei, cu aproximativ 8 la sută mai mult decât în 2016 şi peste suma planificată de 214,37 de miliarde.

Au crescut încasările la ANAF

mihaela-dragomir

Încasările Fiscului au fost anul trecut de aproape 215 miliarde de lei, cu aproximativ 8 la sută mai mult decât în 2016 şi peste suma planificată de 214,37 de miliarde.

Banii adunaţi în 2017 reprezintă cele mai mari încasări din 2003, anul înfiinţării instituţiei, până în prezent.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală precizează într-un comunicat că evoluţia a fost posibilă prin implementarea unor măsuri de îmbunătăţire a conformării voluntare care au determinat o creştere anuală progresivă şi susţinută a ratei de colectare şi echilibrarea veniturilor bugetului general consolidat.

Liniile de acţiune au vizat verificarea cu prioritate a contribuabililor cu potenţial ridicat de fraudă fiscală, precum şi monitorizarea şi intervenţia operativă în domeniile cu grad ridicat de risc de evaziune fiscală.

Totodată, în colaborare cu alte instituţii au fost desfăşurate controale şi acţiuni de verificarea activităţilor sezoniere.

Reprezentantii ANAF precizează, de asemenea, că gradul de conformare voluntară la plată a crescut de la 84% în 2016, la 85,44%, anul trecut, ceea ce arată că firmele şi cetăţenii şi-au plătit taxele şi impozitele către stat de bunăvoie.

În 2018 va continua implementarea măsurilor de îmbunătăţire a colectării şi a conformării voluntare, cu accent pe simplificarea proceselor interne şi creşterea serviciilor furnizate de Fisc, se mai arată în comunicatul ANAF.


Etichete anafincasari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live