Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (Continuare) Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

14 Februarie 2013
Vizualizari: 2265
Comentează add

Cunoscutul atlet paralimpic sud-african Oscar Pistorius, supranumit "Blade Runner", a fost acuzat că şi-a împuşcat prietena la reşedinţa sa din Pretoria.

Atletul paralimpic Oscar Pistorius, "acuzat de crimă" Atletul paralimpic Oscar Pistorius, "acuzat de crimă" - Conține video

sorin-solomon

Atletul Oscar Pistorius. Foto: Arhivă Reuters.

Atletul Oscar Pistorius a fost inculpat pentru uciderea prietenei sale, poliţia menţionând că au existat anterior dispute familiale raportate de la locuinţa din Pretoria a sportivului, informează AFP, care precizează că este exclusă ipoteza unui accident.

"Pot să confirm că suspectul a fost inculpat. El este acuzat de crimă", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Katlego Mogale, o formulare care exclude ipoteza unui accident.

Ziarul sud-african Beeld precizase că sportivul ar fi confundat-o cu un hoţ pe prietena sa, Reeva Steenkamp (30 ani), care a venit la locuinţa acestuia, la ora 4,00 dimineaţa, pentru a-i face o surpriză de Valentine's Day.

Poliţia a găsit la locul crimei un pistol de 9 mm, cu care Pistorius a tras se pare patru gloanţe în prietena sa, ce prezenta răni la cap, piept şi zona braţelor, iar paramedicii chemaţi la faţa locului au încercat fără succes să o resusciteze.
   
Potrivit poliţiei, în urma audierii martorilor s-a stabilit că au existat "incidente anterioare" la locuinţa sportivului.

Video: Atletul Oscar Pistorius, acuzat de crimă. Sursă Reuters.

Suspectul a solicitat să fie adus în faţa unui magistrat, după ce a fost supus testelor medico-legale şi intenţionează să ceară eliberarea pe cauţiune, însă Parchetul se opune.

Femeia ucisă, fost model sud-african


În vârstă de 26 ani, Oscar Pistorius are ambele picioare amputate şi aleargă cu ajutorul a două proteze din fibră de carbon.

În palamaresul său, figurează şase tiluri de campion la Jocurile Paralimpice, o medalie de argint şi una de bronz.

Femeia ucisă în locuinţa atletului Oscar Pistorius este Reeva Steenkamp, în vârstă de 30 de ani, un fost top-model sud-african şi prezentatoare TV, care a apărut pe coperta revistei FHM şi a fost imaginea cosmeticelor Avon în Africa de Sud.
   
Steenkamp şi Pistorius au apărut în public împreună la SA Sports Awards, anul trecut. Steenkamp a precizat atunci că ei sunt doar prieteni.

Oscar Pistorius s-a născut fără peronee, medicii fiind nevoiţi să îi amputeze ambele picioare când avea numai câteva luni.

 În prezent, sportivul, multiplu campion la Jocurile Paralimpice, poartă proteze din fibră de carbon şi concurează şi alături de sportivi fără handicap fizic.

La JO de la Londra el a reuşit să se califice în seriile semifinale ale probei de 400 de metri.


Etichete AtletOscar PistoriusPretoria"Blade Runner"crimă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live