Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Octombrie 2017
Vizualizari: 625
Comentează add

Zona deluroasă şi montană a judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa se află, până la ora 18, sub cod portocaliu de ploi abundente şi vânt puternic.

Atenţionare de vreme rea

radiojurnal

Foto: Arhiva.

Mai multe judeţe sunt, până diseară, sub atenţionare de vreme rea. Zona deluroasă şi montană a judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa se află, până la ora 18, sub cod portocaliu de ploi abundente şi vânt puternic; cantităţile de apă vor depăşi pe arii extinse 50-60 de litri pe metru pătrat şi izolat, chiar 80 de litri.

Alte 14 judeţe din Oltenia, Muntenia şi Transilvania sunt, până la ora 23, sub cod galben de ploi şi vânt. Meteorologul Romica Jurca a precizat că de la jumătatea săptămânii vremea se va ameliora.

"Ploile vor fi prezente în cea mai mare parte a ţării, mai importante cantitativ în sudul Banatului, în Oltenia, vestul, nordu-vestul Munteniei, timp în care ş în zonele montane aferente acestor regiuni, ploile se vor transforma trecător în lapoviţă şi ninsoare, însă nu vorbim de depunerea unui strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intenificări în majoritatea regiunilor, va atinge viteze destul de mari la munte. Cel mai probabil, joi şi vineri, temperatura va avea o nouă creştere şi ploile se vor împuţina", a declarat meteorologul Romica Jurcă.

Şi hidrologii au emis un cod galben de inundaţii - acesta este valabil până miercuri dimineaţă şi vizează râurile din judeţele Hunedoara, Mehedinţi, Caraş Severin, Dolj, Gorj, Dâmboviţa, Argeş şi Vâlcea.


Etichete meteoploiinundaţiitoamnăhidrologiedealmuntecod portocaliu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live