Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII... DE SARBATOARE Luni, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

2 Septembrie 2012
Vizualizari: 1436
Comentează add

Un atentat terorist provocat de explozia a două bombe s-a produs pe strada al-Mehdi din cartierul Abu Remmaneh, din Damasc.

Atentat cu bombă soldat cu victime la o bază militară din Siria

ioana-dogaru

Un vehicul distrus de explozie. Foto: Reuters.

Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa într-un atentat cu bombă comis duminică la o bază militară aeriană din centrul Damascului, a anunţat televiziunea oficială siriană, preluată de agenţiile de presă internaţionale.

Potrivit sursei citate, un atentat terorist provocat de explozia a două bombe s-a produs pe strada al-Mehdi din cartierul Abu Remmaneh.

Televiziunea oficială siriană a mai precizat că au fost distruse imobile situate în apropierea sediului serviciilor de securitate şi de biroul vicepreşedintelui Faruk al-Sharaa.

Reuters notează că, din zona vizată de explozie se ridicau coloane dense de fum, conform unor imagini apărute pe internet.

Abu Remmaneh este un cartier luxos din Damasc în care se mai află Palatul Omeyyazilor, ultrasecurizat, şi numeroase sedii de ambasade, precizează AFP.

Atentatul a avut loc cu câteva ore înainte ca noul emisar internaţional în Siria Lakhdar Brahimi să înceapă o nouă misiune de pace în regiune, la aproape un an şi jumătate de la declanşarea mişcării de protest faţă de regimul preşedintelui Bashar al-Assad, care a degenerat în conflict armat putere-opoziţie.

Într-un atentat similar comis la 18 iulie la sediul Securităţii Naţionale din Damasc şi-au pierdut viaţa trei din cei şase membri ai cabinetului de criză sirian, inclusiv cumnatul preşedintelui Bashar al-Assad, Assef Shawkat.

Un atentat cu un autovehicul-capcană s-a înregistrat în apropierea unei tabere de refugiaţi palestinieni dintr-o suburbie a Damascului omorând cel puţin 15 persoane, a anunţat agenţia de presă SANA.


Etichete SiriaDamascatentatbombă,Abu Remmaneh

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live