Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

4 Iunie 2020
Vizualizari: 282
Comentează add

Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, declară că purtarea măştilor de protecție va fi obligatorie până când nu se vor mai înregistra cazuri noi de infectare.

"Atât timp cât avem transmitere comunitară, masca rămâne obligatorie"

florin-lepadatu

Foto: Muzeul Brukental din Sibiu

Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, declară că purtarea măştilor de protecție va fi obligatorie până nu se vor mai înregistra cazuri noi de infectare.

El a făcut aceste precizări la Pitești, de unde avem detalii de la corespondentul RRA, Cristian Matei: "Cât timp vor mai exista focare de COVID-19 nu se pune problema renunțării la portul măștii - a declarat ministrul sănătății, Nelu Tătaru, aflat într-o vizită de lucru la spitalul orășenesc din Mioveni.

Tot el a mai spus că atât timp cât avem transmitere comunitară masca rămâne obligatorie în spațiile închise, în mijloacele de transport în comun și la serviciu, totul se rezumă la modul în care vor evolua lucrurile - a mai precizat ministrul sănătății.

Dacă vom avea un număr mic de cazuri în secţiile de boli contagioase, în cele de terapie intensivă, doar atunci se va pune şi problema renunţării la măşti.

Pentru că tot vorbim de măşti, ministrul Nelu Tătaru a subliniat că licitaţia pentru noul lot este încă în procedură.

De asemenea, ministrul sănătăţii a făcut şi o evaluare a spitalului din Mioveni, unde este încă nevoie de bani, s-a cheltuit foarte mult din bugetul primăriei în această criză provocată de noul coronavirus, inclusiv cu cazarea și masa personalului care a fost detașat aici de la alte spitale.

În replică, Nelu Tătaru s-a declarat foarte impresionat de spitalul construit de la zero şi de dotările cu aparatură modernă de aici.

Ministrul sănătății a spus că există soluții la problemele ridicate de Primăria Mioveni şi că acestea vor veni în momentul în care toate locurile, aproximativ 250, vor fi preluate de Casa de Asigurări și când toate posturile de medici și asistenţi vor fi ocupate."


Etichete măşti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live