Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII(politice, economice, sociale, culturale *Meteo Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Septembrie 2022
Vizualizari: 220
Comentează add

În ultimele 24 de ore, atacurile trupelor ruse au deteriorat infrastructura a peste 40 de localități din sudul Ucrainei.

Atacurile trupelor ruse au deteriorat infrastructura unor localități

florin-lepadatu

Harta lupte în Ucraina. Foto: /twitter.com/TheStudyofWar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a mulțumit miniștrilor europeni de externe și șefului diplomației de la Bruxelles, Josep Borrell, pentru propunerea unor noi sancțiuni împotriva Rusiei.

El a spus că, astfel, Uniunea Europeană își arată determinarea.

Între timp, pe front atacurile forțelor ruse s-au intensificat.


Corespondență din Ucraina - Reporter: Mario Balint - ”În ultimele 24 de ore, atacurile trupelor ruse au deteriorat infrastructura a peste 40 de localități din sudul Ucrainei - informează oficialii militari. O situație dramatică se înregistrează la Nikolaiev, unde orașul este bombardat cu rachete și drone kamikaze. Șeful administrației militare regionale, Vitali Kim, ne-a declarat că regiunea este bombardată cu rachete S-300 și drone sinucigașe, practic fără întrerupere, de azi-noapte. În oraș au fost avariate clădiri rezidențiale și infrastructură civilă, clădiri cu mai multe etaje, conducte de gaz, conducte de apă, curtea unui cinematograf și a unui teatru, clădiri administrative. La rândul său, viceprimarul Nikolaievului, Vitali Lukov, ne-a confirmat că mai multe cartiere din Nikolaiev au fost bombardate, teatrul rusesc a suferit, și el, de pe urma bombardamentelor, conducta de gaz și instalațiile electrice au fost avariate. Serviciile municipale lucrează non-stop de azi-noapte pentru a remedia situația, mai ales că vine iarna, iar temperaturile încep să pună probleme populației civile.


Viceprimarul Vitali Lukov: ”Eu preconizez două variante: ori noi, ori pe noi, adică ori învingem, ori murim. Sigur, noi ne dorim să învingem și ne dă încredere faptul că artileria ucraineană, în ultima vreme, are rezultate remarcabile. Dacă, însă, vorbim despre problema orașului, ne pregătim de iarnă și înțelegem că situația va fi dificilă; nu vom avea acces la încălzire și apă potabilă. Vom identifica săli sau clădiri care beneficiază de încălzire individuală și vom muta provizoriu, pe timpul iernii, cât mai multă lume în acele centre până rezolvăm problemele cu infrastructura regională. Apă potabilă va fi o problemă dacă temperaturile scad sub limita înghețului.”

Rachetele S-300 lansate la Nikolaiev au lovit teritoriul portului comercial maritim. Există pagube importante. Ocupanții ruși au avansat spre Nikolaiev și, pentru prima dată de la începerea războiului, au încercat să intre în clădirea administrației depozitului de petrol din portul maritim.”


Etichete ucraina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live