Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Aprilie 2018
Vizualizari: 731
Comentează add

Potrivit unui raport al Kaspersky Lab, o firmă care produce programe de securitate, cele mai active grupări au fost cele din zona Asiei şi a Orientului Mijlociu

Atacurile cibernetice s-au intensificat în primele trei luni ale anului

radiojurnal

 

Grupurile APT (Advanced Persistent Threat) - care atacă în general companii private sau entităţi guvernamentale - au devenit mai active în primul trimestru al anului, în special în ţări precum Taiwan, Malaezia, Filipine, Rusia şi Mongolia. În Pakistan, spre exemplu, ţinta atacurilor au fost entităţi militare.

Raportul mai arată că şi Peninsula Coreeană rămâne în vizorul atacatorilor cibernetici, vizate fiind grupurile de dialog. Acolo, hackerii se ocupă în special cu spionajul cibernetic şi cu activităţile de tip phishing - care presupun obţinerea unor date confidenţiale de acces pentru aplicaţii de tip bancar sau a celor de comerţ electronic, ori a informaţiilor depre carduri de credit.

În Orientul Mijlociu, hackerii se concentrează mai mult asupra reţelelelor furnizorilor de internet.

La nivel general, experţii în securitate cibernetică au continuat să detecteze activităţi din partea unor grupuri APT vorbitoare de rusă, chineză, engleză şi coreeană. 


Etichete APTKasperskiphishingsecuritate cibernetica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live