Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

22 Aprilie 2015
Vizualizari: 827
Comentează add

Preşedintele Centrului de Studii pentru securitate, Managementul crizelor şi prevenirea conflictelor spune că au fost cu 80 la sută mai multe atacuri în comparaţie cu 2013.

Atacurile asupra spaţiului cibernetic românesc "s-au înmulţit în 2014"

catalin-purcaru

Foto: Arhivă.

Atacurile asupra spaţiului cibernetic românesc s-au înmulţit anul trecut, susţine preşedintele Centrului de Studii pentru securitate, Managementul crizelor şi prevenirea conflictelor, Alexandru Groşeanu.

El spune că au fost cu 80 la sută mai multe atacuri în comparaţie cu 2013.

Alexandru Groşeanu a mai adăugat că unul dintre motive ar fi că România se află într-o zonă de instabilitate, astfel că riscurile privind securitatea cibernetică sunt diin ce în ce mai mari.

"Statisticile CERT-RO ne arată că în anul 2013 au fost înregistrate la ei aproximativ 44 de milioane de atacuri, iar în anul 2014, conform rapoartelor lor, avem peste 77-78 de milioane de atacuri. Această rupere a echilibrelor de securitate şi, să zicem, confruntarea cu marele nostru vecin de la Răsărit au fost şi sunt cauze care în opinia noastră au dus la această creştere a riscurilor şi a atacurilor cibernetice în spaţiul cibernetic românesc", a spus Alexandru Groşeanu.

Subiectul este dezbătut şi în emisiunea Probleme la Zi, care începe imediat după Radiojurnalul de la ora 13.00.


Etichete atacuri ciberneticeRomaniaCentrul de Studii pentru securitateManagementul crizelor şi prevenirea conflictelorAlexandru Groşeanuprobleme la zi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live