Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

25 Septembrie 2020
Vizualizari: 138
Comentează add

Patru persoane au fost rănite la Paris, pe o stradă din apropierea sediului săptămânalului satiric „Charlie Hebdo“, care a fost ținta unui atentat în 2015.

Atac cu armă albă la Paris, în apropiere de sediul „Charlie Hebdo“

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Sediul săptămânalui satiric „Charlie Hebdo” după atacul din 2015. Foto: Arhivă/ captură video

UPDATE 2: Corespondenta noastră la Paris transmite că victimele sunt angajați ai unei mici agenții de presă de investigație care colaborau la anchetele postului public de televiziune France 2. Agenția are sediul în aceeași clădire cu fosta redacție a săptămânalului satiric „Charlie Hebdo“, care a fost ţinta sângerosului atac terorist islamist din ianuarie 2015. Cei patru ieșiseră în fața clădirii să fumeze. Ei au fost atacați violent pe trotuar, potrivit martorilor. Surse medicale au anunțat, cu câteva minute în urmă, că viața celor doi răniți grav nu este în pericol.

Poliția a reținut, la scurt timp după atac, un suspect care alerga spre o stație de metrou și un al doilea, puțin mai târziu. Unul dintre ei avea urme de sânge pe haine, însă nu corespunde semnalmentelor date de martori. Ei sunt audiați la această oră de poliție și sunt căutați alți eventuali participanți la agresiune.

Tribunalul Național Antiterorist s-a sesizat şi a deschis o acțiune pentru tentativă de asasinat în legătură cu o acțiune teroristă criminală. O zonă întinsă din centrul Parisului este încercuită de forțele de ordine, circulația este restricționată, persoanele aflate în clădiri nu au permisiunea să iasă, printre ele aflându-se și elevii a cinci școli și licee, blocați în clase deocamdată.

O celulă de criză a început imediat să lucreze la Ministerul de Interne, în prezența premierului Jean Castex, care a părăsit de urgenţă un eveniment public la care participa în momentul atacului.

________________

UPDATE 1: Corespondenta noastră Daniela Coman transmite că din cele patru persoane rănite două sunt în stare gravă. Victimele sunt angajați ai unei agenții de presă de investigație care colaborau la anchetele postului public de televiziune FRANCE 2. Agenția are sediul în aceeași clădire cu fosta redacție a săptămânalului satiric Charlie Hebdo, care a fost ținta sângerosului atentat terorist din ianuarie 2015.

Poliția a anunțat că a reținut la scurt timp după atac un suspect care alerga spre o stație de metrou. Sunt căutați și alți eventuali agresori, pentru că nu se știe câți au acționat. O zonă întinsă din centrul Parisului este încercuită de forțele de ordine, circulația a fost restricționată, persoanele aflate în clădiri nu au permisiunea să iasă, printre ele elevii mai multor școli și licee. 

_____________

Patru persoane au fost rănite, cu puțin timp în urmă, la Paris, pe o stradă din apropierea sediului săptămânalului satiric „Charlie Hebdo“ care a fost ținta sângerosului atentate teroriste din ianuarie.

Potrivit corespondentei noastre la Paris, Daniela Coman, victmele au fost înjunghiate de doi indivizi care au fugit și sunt urmăriți de poliție.

În zonă, circulația a fost restricționată.

La Paris este în plină desfășurare procesul atentatelor de acum cinci ani. 


Etichete (ii)parisatacCharlie Hebdo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live