Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

14 Octombrie 2013
Vizualizari: 1365
Comentează add

Festivalul Astra Film se va deschide luni seara, ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, cu proiecţia documentarului „Google şi creierul mondial”.

Astra Film Festival începe la Sibiu

carmen-vulcan-sibiu

Foto: facebook/AstraFilmFestival

La Sibiu începe luni, 14 octombrie, Astra Film Festival, cel mai important festival de film documentar din România, care marchează două decenii de la debut.

Timp de o săptămână, publicul va putea urmări peste 100 de pelicule cu subiecte foarte diverse: de la poveşti de viaţă din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii , la teme controversate din mediul online sau protestele anticorporatiste împotriva exploatării gazelor de şist din Polonia şi SUA.

Festivalul Astra Film se va deschide luni seara, ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu, cu proiecţia documentarului „Google şi creierul mondial”, o privire în detaliu asupra modului necunoscut în care funcţionează cea mai puternică corporaţie din lume din mediul online.

Cinci secţiuni competiţionale

Astra Film Festival cuprinde cinci secţiuni competiţionale: Internaţional, Europa Centrală şi de Est, România, Student şi Eco-Cinematograff.

Ajuns la cea de-a XIII-a ediţie , dar la 20 de ani de la debut, Festivalul Astra Film a pregătit  în acest an şi o selecţie retrospectivă de filme de colecţie, realizate regizori de legendă ai documentarului,  sesiuni de masterclass cu autori de film premiaţi în ediţiile precedente şi o conferinţă specială pe tema documentarului românesc.  

De asemenea festivalul are un program educaţional pentru copii şi adolescenţi, intitulat

 „ Astra Film Junior”, cu documentare speciale pentru elevi, care vor rula în cursul dimineţilor primelor patru zile de festival.

Astra Film Festival, la emisiunea Vorba de cultură

În perioada 14 – 18 octombrie, emisiunea Vorba de cultură (Radio România Cultural) vă ține la curent cu întâmplările zilnice ale unui eveniment extraordinar: Astra Film Festival, Sibiu, ediţia 2013.

În această ediție aniversară, a douăzecea, cel mai important forum al filmului documentar din România propune spectatorilor 110 producții din toată lumea, atent selectate pentru a da seama de culoarea și diversitatea preocupărilor contemporane. De la investigații ce privesc viața unor familii sau comunități până la întrebările ridicate de răspândirea Internetului sau de exploatarea resurselor naturale, toate temele majore ale societății se regăsesc în programul din 2013 al festivalului.

Vă invităm să însoțiți Astra Film Festival prin intermediul emisiunii Vorba de cultură, difuzată la Radio Antena Sibiului și Radio România Cultural, de luni, 14 octombrie, până vineri, 18 octombrie, între orele 12:00 şi 13:00. Realizator: Ema Stere.


Etichete AstraSibiudocumentarGoogle

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live