Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

8 Februarie 2020
Vizualizari: 809
Comentează add

Asociaţiile profesionale din domeniul turismului vor înfiinţarea poliţiei turistice, după modelul altor ţări europene, precum Grecia, Italia sau Spania.

Asociațiile profesionale cer „înfiinţarea poliţiei turistice”

alina-bujanca

Foto anat.ro

Asociaţiile profesionale din domeniul turismului vor înfiinţarea poliţiei turistice, după modelul altor ţări europene, precum Grecia, Italia sau Spania.

Aceasta ar urma sa fie prezentă în zonele cu aflux mare de turişti, pentru siguranţa publică. Problema a fost luată în discuţie la o recentă reuniune, care a avut loc la Timişoara.

Polilţia turistică va verifica dacă grupurile de vizitatori străini sunt însoțiți de ghizi atestați pe teritoriul țării noastre. Aceasta ar urma să aplice sancțiuni ghizilor neatestați în România sau fără ecuson. Astfel ar fi protejate interesele acestei categorii profesionale, precum și ale patrimoniului național. 

Președintele Federației Naționale a Ghizilor, George Vasiliu: Există o legislație a Uniunii Europene, unde noi peste graniță devenim însoțitorii grupurile respective, nu suntem ghid de turism. Acolo unde ajungem trebuie obligatoriu să luăm un ghid local. Atribuțiile acestei poliții turistice este de a verifica dacă, într-adevăr, lângă grupul respectiv se află ghidul local.

Atribuțiile poliției turistice ar urma să fie exercitate fie de o structură de sine stătătoare a poliției, fie de organele locale de ordine publică.

George Vasiliu: Deocamdată suntem în discuții cu Departamentul Turism din cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Resurselor Umane. Suntem în tratative de asemenea cu Ministerul de Interne și probabil o să ajungem la un consens. Pentru siguranța turistului este necesară această poliție turistică. Ghizii îşi doresc ca poliția turistică să fie înființată înainte de anul 2021, când Timișoara va fi capitală culturală europeană și va avea peste un milion de vizitatori.


Etichete turismpolitie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live