Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 18 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Mai 2019
Vizualizari: 655
Comentează add

Avertisment al preşedintelui executiv al Asociaţiei Române a Băncilor, Florin Dănescu.

Asociaţia Române a Băncilor, avertisment privind aplicarea IRRC

radiojurnal

Preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor, Florin Dănescu, atrage atenţia guvernului că a creat mari aşteptări pentru românii care doresc să ia credite în lei de la băncile comerciale, prin înlocuirea ROBOR cu noul indice de calculare a dobânzilor, IRRC.

La Forumul Pieţei Financiare care a avut loc, astăzi, la Bucureşti, el a precizat că noul indice nu se aplică şi creditelor din programul "Prima Casă", deşi există discuţii în spaţiul public în acest sens.

Florin Dănescu: Nu se aplică la "Prima Casă", asta e interpretarea noastră juridică făcută cu specialiști. Eu nu sunt un jurist, dar evident e și pentru mine ca profan şi totuși iată că astăzi se discută de aplicarea la "Prima Casă". Înțelegem că este în dezbatere deja această modificare și toată această așteptare publică că vor scădea dobânzile pune presiune pe bănci și duce la această impredictibilitate masivă cu privire la un subiect mai vechi. Vă aduceţi aminte de legea plafonării prețurilor? Aceasta a fost respinsă pentru neconstituționalitate și este o altă formă de a promite că totuși poţi să oferi prețurile unei industrii într-o economie mai scăzută pentru clienții, cetățenii acelei țări.


Etichete irrcbanci

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live