Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Septembrie 2014
Vizualizari: 1831
Comentează add

Şeful Clinicii de Cardiologie din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, medicul Benedek Imre, a propus extinderea reţelei de asistare a pacientului cu infarct miocardic.

Asistarea pacienţilor cu infarct miocardic acut trebuie extinsă

radiojurnal

Şeful Clinicii de Cardiologie din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, medicul Benedek Imre, a propus sâmbătă extinderea reţelei de asistare a pacientului cu infarct miocardic acut în toată regiunea de centru, respectiv judeţele Mureş, Alba, Harghita, Braşov, Covasna şi Sibiu.

El a argumentat că, la 15 ani de la iniţierea unui proiect pilot în Harghita şi Mureş, statisticile arată o scădere impresionantă a mortalităţii în astfel de cazuri, respectiv 4,5%, faţă de peste 30%, cât era în urmă cu câţiva ani.

"S-au adunat date, s-au adunat experienţe extraordinare, mii şi mii de cazuri, zeci de mii de cazuri. Ne-am permis să facem o comunicare.

"Surpriza noastră a fost că cel mai prestigios ziar de specialitate din America, ziarul cardiologilor americani, "American Heart Journal", zicând că aşa este bine cum facem noi", spune Benedek Imre.

Medicul Benedek Imre a apreciat că, astfel, bolnavul român va avea aceleaşi şanse la viaţă ca şi pacienţii din spitalele occidentale.

El a spus că 6-8 centre de genul celui de la Târgu Mureş ar duce la salvarea a mii de vieţi omeneşti, iar un alt beneficiu ar fi scăderea drastică a costurilor din sistemul de sănătate. 


Etichete Clina de CardiologieTârgu Mureşmedicul Benedek Imrepacientinfract miocardic acutcentrumortalitate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live