Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Iunie 2021
Vizualizari: 319
Comentează add

Acţiuni de conştientizare în judeţul Timiş, în vederea asigurării condiţiilor de lucru pentru angajatori la temperaturi ridicate.

Asigurarea condiţiilor de lucru pentru angajatori la temperaturi ridicate

radiojurnal

  Foto: wikipedia.org 

În condițiile în care temperaturile sunt foarte ridicate, angajatorii trebuie să le asigure muncitorilor condiții adecvate de lucru. Inspectorii de muncă spun că în caz contrar vor aplica amenzi.

În județul Timiș, încă de săptămâna trecută, au avut loc acțiuni de conștientizare a agenților economici și a instituțiilor publice cu privire la obligațiile pe care le au dacă temperatura depășește 37 de grade.

Care sunt acestea, a precizat pentru Radio România Actualități inspectorul șef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă, Ileana Mogoșanu.


Ileana Mogoşanu: Să reducă intensitatea și ritmul activităților fizice, să asigure ventilație la locurile de muncă, alternarea efortului dinamic cel static, alternarea perioadelor de lucru cu perioade de repaus în locuri umbrite, cu curenți de aer, iar pentru menținerea stării de sănătate a angajaților, trebuie să asigure apă între de 2 și 4 l pe persoană per schimb și un echipament adecvat de protecție, asigurarea de dușuri, unde este posibil.


Verificările inspectorilor de muncă vor viza în special firmele de construcții, transmise corespondenta RRA Alina Bujancă.


Etichete apă mineralăcaniculăapă(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live