Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

4 Iulie 2014
Vizualizari: 1101
Comentează add

O grupare jihadistă palestiniană, intitulată Adepţii Statului Islamic Bayt al-Maqdis, susţine că este autoarea uciderii celor trei tineri israelieni daţi dispăruţi acum 19 zile.

Asasinarea celor trei tineri israelieni, revendicată

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Momentul găsirii corpurilor celor trei tineri israelieni. Foto: captură youtube.com

O grupare jihadistă palestiniană, necunoscută până în prezent, a revendicat asasinarea celor trei tineri israelieni, daţi dispăruţi acum 19 zile şi care lunea aceasta au fost găsiţi morţi la Hebron.

Potrivit ediţiei electronice a cotidianului "The Times of Israel", o grupare intitulată Adepţii Statului Islamic Bayt al-Maqdis, susţine pe un website islamist că este autoarea celor trei crime, dar şi altor atacuri, afirmând inclusiv că a lansat o parte din rachetele trase asupra Israelului dinspre fâşia Gaza.

După o dimineaţă relativ calmă, în Ierusalimul de Est, după-amiază, au reînceput manifestaţiile tinerilor arabi, care au incendiat pubele şi au atacat cu pietre poliţiştii la Shuafat.

Tulburările violente au fost generate de răpirea şi asasinarea unui tânăr arab în pădurea Ierusalimului.

Manifestanţii cred că a fost o răzbunare la răpirea şi asasinarea celor trei adolescenţi israelieni la Hebron, în Cisiordania.

Manifestanţii din Ierusalimul de Est, marea majoritate mascaţi, au tras şi cu petarde în forţele de ordine.

La Institutul Medico-Legal Abu Kabir de la Tel Aviv a fost făcută autopsia tânărului arab şi rezultatele au fost predate poliţiei.

Acuzaţii de lipsă de reacţie

Între timp, ministrul apărării, Moshe Yaalon, fost şef al Statului Major al Amatei, l-a acuzat pe premierul Benjamin Netanyahu că nu este ferm în lupta împotriva terorismului, motiv pentru care disuasiunea Israelului s-a erodat.

O politică de calm, care are semnificaţia acceptării situaţiei, în care băieţii, în drum de la şcoală spre casă, sunt răpiţi şi asasinaţi.

În opinia ministrului apărării, Moshe Yaalon, acceptarea situaţiei în care se află locuitorii din sudul Israelului şi coşmarul rachetelor lansate din Gaza asupra civililor dă curaj duşmanilor.

"Pentru ce suntem o naţiune suverană, cu o armată foarte puternică, dacă trebuie să aşteptăm ca o organizaţie teroristă să se calmeze?" - a întrebat ministrul israelian al apărării.

Israelul a dat 48 de ore termen liderilor Hamas de la Gaza pentru oprirea atacurilor.

La linişte se va răspunde cu linişte

În timp ce aripa militară a organizaţiei teroriste Hamas ameninţă că va utiliza gama largă de rachete de care dispune, responsabili din conducerea Hamas au declarat pentru Associated Press că nu se doreşte o escaladare şi speră că încetarea focului după confruntările din 2012 să fie restabilită.

Armata israeliană se pregăteşte pentru eventualitatea unei intervenţii în zone Gaza, dar decizia este încă departe de a fi luată.

Marina militară şi-a mărit prezenţa şi şi-a intensificat patrulările în zona de coastă a Fâşiei Gaza. 


Etichete IsraelIerusalimHebronCisiordaniaasasinatcrimăAdepţii Statului Islamic Bayt al-MaqdisFâşia GazaTel Aviv

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live