Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

27 Iulie 2015
Vizualizari: 1485
Comentează add

Încrederea în armată, jandarmerie şi DNA este mare şi foarte mare, în proporţie de peste 60%, în rândul românilor, potrivit unui sondaj INSCOP.

Armata şi Jandarmeria, în topul încrederii la români

sergiu-stet

Foto: Facebook/mapn.ro.

Armata şi Jandarmeria sunt instituţiile în care românii au cea mai multă încredere, iar Alianţa Nord Atlantică este instituţia internaţională pe primul loc în topul încrederii.

În presă au încredere mai puţin de o treime dintre români, conform unui sondaj realizat de INSCOP Research la comanda "Adevărul"

Încrederea în armată, jandarmerie şi DNA este mare şi foarte mare, în proporţie de peste 60%, în rândul românilor, armata având chiar cel mai mare nivel de încredere al unei instituţii de75%.

De un nivel de încredere în jurul a 50 de procente se bucură SRI, Poliţia, Serviciul de Informaţii Externe, şi Banca Naţională a României.

La capitolul instituţii sociale, Biserica are încredere de 63 de procente, presa de 31%, sindicatele de 18 procente - în scădere, şi patronatele de 17 procente, în creştere faţă de sondajul anterior.

Topul încrederii în instituţiile politice este condus de Preşedinţie, cu aproape 50%. Curtea Constituţională - 38%, Guvern - 25%, Parlament 11 procente.

Cel mai mic nivel de încredere îl au partidele politice, cu 7 procente.

În Agenţia Naţională de Integritate are încredere 38% din populaţie, în FMI - 36%, iar în bănci au încredere multă şi foarte multă 15 % dintre cei intervievaţi în cadrul sondajului.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului "Adevărul" în perioada 9-14 iulie şi are o eroare maximă admisă de 3 procente.

Sondaj INSCOP.


Etichete increderesondajjandarmerieArmataNATOinscopDNABNR

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live