Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

22 Octombrie 2019
Vizualizari: 3178
Comentează add

Cel mai amplu exerciţiu militar de după încheierea Războiului Rece se va desfăşura în Europa anul viitor.

Armata României va participa la Defender Europe 2020

radu-dobritoiu

Cel mai amplu exerciţiu militar de după încheierea Războiului Rece se va desfăşura în Europa anul viitor. Defender Europe 2020 va implica aproximativ 37.000 de militari, dintre care în jur de 29.000 americani. România urmează să aibă o participare consistentă la acest exerciţiu - a declarat, pentru Radio România Actualităţi, şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă:

"Exerciţiul este unul de amploare - poate cel mai mare exerciţiu aflat pe planşeta planificatorilor. Am transmis documentele pentru participare, am discutat cu şeful apărării din Polonia, am transmis, de asemenea, scrisoarea de aprobare la nivelul comandantului Forţelor Terestre Americane în Europa, astfel încât anul viitor să putem să avem o participare consistentă, pe măsura nivelului de ambiţie şi pe măsura rolului pe care România îl joacă în tot ceea ce înseamnă deciziile aliate pentru descurajarea şi apărarea Flancului estic al NATO".

Realizator: Exerciţiul Defender Europe 2020 se va desfăşura în perioada februarie - august anul viitor - precizează redactorul RRA, Radu Dobriţoiu.


Etichete general Nicolae CiucaDefender Europe 20Exercitiu Defender Europe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live