Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Noiembrie 2016
Vizualizari: 560
Comentează add

Armata italianã ajută forţele de ordine la menţinerea siguranţei cetãţenilor la Milano după ce aceeaşi măsură a fost luată la Roma.

Armata italianã a primit ordin sã patruleze şi la Milano

radiojurnal

  Teatrul alla Scala din Milano. Foto: Elena Postelnicu.

Militarii sunt chemaţi mai ales la periferia metropolei, acolo unde trãiesc foarte mulţi refugiaţi şi migranţi, inclusiv români.

Corespondenta noastră  Elena Postelnicu aminteşte că şi la Roma, a fost introdusă această măsură pentru menţinerea siguranţei cetăţenilor.

La Roma, odatã cu introducerea militarilor pe stradã, numãrul infracţiunilor s-a micşorat cu 30%.

Introducerea armatei se face la solicitarea primarului din Milano, Giuseppe Sala, la care Ministrul apãrãrii, Roberta Pinotti, a rãspuns pozitiv, detaşănd cadre ale armatei în operaţiunea "Strãzi sigure" şi în oraşul sãu.

Astfel, cei 1.800 de militari implicaţi în "Anul Sfânt al Milostivirii" de la Vatican, care se va încheia la 20 noiembrie, ar putea fi detaşaţi la Milano, a anunţat ministrul italian al apărării.

În prezent, în cadrul operaţiunii "Strãzi sigure", 7.050 de militari îi susţin pe jandarmi şi pe poliţişti în acţiunile lor.

Intervenţia armatei pe strãzi a fost întãritã dupã atentatele de la Paris şi Nisa ca mãsurã de prevenire a unor eventuale acte teroriste.

Un alt aspect pozitiv, pe lângã reducerea numãrului de cazuri de infracţiuni, este, potrivit ministrului Pinotti, modul în care cetãţenii percep aceastã prezenţã a militarilor pe strãzi: nu de teamã, ci, din contrã, de mulţumire cã existã siguranţã.

De aceea, tot mai mulţi primari din Italia, solicitã prezenţa armatei pe strãzile din oraşele lor.

Presa din Peninsulã susţine însã cã nu este vorba numai de o mãsurã de prevenire a unor eventuale atentate teroriste, cât şi o monitorizare a miilor de migranţi ajunşi în ultimele luni pe teritoriul italian, care se deplaseazã de la un oraş la altul fãrã niciun fel de control.

La Milano este nevoie de o prezenţã a acestor militari în special la periferia metropolei, deoarece acolo sunt cei mai mulţi refugiaţi şi migranţi care, cel mai adesea, din cauza alcoolului, devin agresivi cu locuitorii.


Etichete italiamilanoarmatastrăzi sigure

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live