Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE Luni, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

6 Mai 2013
Vizualizari: 1260
Comentează add

Comandantul regiunii militare de nord a Israelului, general Yair Golan, afirmă că nu este stare de război, dar forţele israeliene sunt pregătite pentru toate eventualităţile.

Armata Israelului, "pregătită"

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: Reuters.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, au discutat astăzi despre situaţia din Orientul Mijlociu, în mod particular, despre evenimentele din Siria, după ce Moscova şi-a exprimat neliniştea în legătură cu posibilitatea unei intervenţii militare străine în Siria.

Atacurile aeriene din ultimele zile atribuite aviaţiei israeliene de presa occidentală au avut ca scop împiedicarea transferului de arme către miliţiile şiite libaneze.

Comandantul regiunii militare de nord a Israelului, general Yair Golan, afirmă că nu este stare de război, dar forţele israeliene sunt pregătite şi au fost antrenate pentru toate eventualităţile.

În nord, spaţiul aerian rămâne închis pentru zborurile comerciale interne.

Compania Arkia a suspendat cursele între Eilat şi Haifa.

De cealaltă parte, media libaneză afirmă că avioane israeliene au survolat dimineaţă, la mică altitudine, sudul Libanului şi valea Bekaa, în particular, zona Baalbek, foarte aproape de Siria.

Deputatul Tzachi Hanegbi, fost preşedinte al Comisiei parlamentare pentru probleme de apărare, a reamintit cele trei obiective ale politicii israeliene vizavi de conflictul sirian: împiedicarea transferului de arme către organizaţia teroristă Hezbollah, evitarea escaladării tensiunilor cu Siria şi, în al treilea rând, totul este pregătit în eventualitatea în care Damascul interpretează greşit primele două principii.

Presa a relatat că preşedintele Bashar al-Assad ar fi transmis un mesaj la Washington, prin intermediul Rusiei, că în cazul unui nou atac israelian se va declara război.

Televiziunea de stat de la Damasc, care citează surse anonime, a transmis că rachetele Siriei sunt îndreptate spre Israel.


Etichete Premierul israelianBenjamin Netanyahupreşedintele RusieiVladimir PutinSiria,Rachete

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live