Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Septembrie 2021
Vizualizari: 186
Comentează add

Armata britanică a primit ordin să fie gata să intervină pentru a distribui carburanți.

Armata britanică a primit ordin să fie gata să intervină

radiojurnal

      Foto: Graeme Maclean, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7042940

Armata britanică a primit ordin să fie gata să intervină pentru a distribui carburanți.

Pe fondul lipsei de șoferi, Marea Britanie se confruntă cu o criză a carburanților și în unele locuri începe să se simtă și lipsa alimentelor.

Mărfurile respective există, dar nu are cine să le transporte, după cum transmite corespondentul RRA la Londra Aura Neag.


Reporter: Aproape 150 de conducători de tancuri sunt mobilizați pentru a conduce cisterne cu carburanți care să alimenteze benzinăriile din Marea Britanie. Guvernul de la Londra se vede nevoit să apeleze la ajutorul armatei din cauza crizei carburanților, care a intrat în a 4-a zi. În aproape toată țara sunt cozi mari la benzinării. Problema nu este legată de lipsa carburanților, ci de lipsa șoferilor de mașini cu tonaj mare care să asigure distribuția. Sindicatul șoferilor susține că în întreg sectorul ar fi peste 100.000 de locuri vacante, ceea ce cauzează probleme mari nu doar în distribuția carburanților, ci și în industria alimentară, în multe magazine fiind rafturi goale. Cauzele crizei sunt în principal pandemia și Brexitul. De la începutul acestuia an, 14.000 de șoferi din Uniunea Europeană au părăsit Marea Britanie și doar o mie au venit înapoi. Guvernul britanic a anunțat că va acorda 5.000 de vize de muncă, în regim de urgență, pentru șoferi din străinătate. Vizele sunt valabile, însă, doar până la Crăciun.

 

Etichete parlamentul britanicmarea britanielondra(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live