Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioan Suciu

22 Decembrie 2019
Vizualizari: 751
Comentează add

În piaţa Revoluţiei din Arad la Monumentul Eroilor -cu prilejul implinirii a 30 de ani de la Revolutia Romana din 1989 a avut loc o ceremonie solemnă.

Arad, ceremonii solemne cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la Revoluție

ioan-suciu

Foto: Ioan Suciu.

Astazi in piaţa Revoluţiei din Arad la Monumentul Eroilor -cu prilejul implinirii a 30 de ani de la Revolutia Romana din 1989 a avut loc o ceremonie solemnă cu participarea: asociaţiilor de revoluţionari, reprezentanților autorităţilor și instituțiilor publice, cadrelor militare active în rezervă și retragere, reprezentanților bisericii, universităților, partidelor politice, ONG-urilor si a numerosi cetățeni.


Dupa primirea onorului de către Prefectul Județului Arad și salutul Drapelului de Luptă a avut loc Intonarea Imnului Național al României, un ceremonial religios de pomenire a eroilor si alocutiuni.

Manifestarea sa incheiat cu o ceremonie de depunere a coroanelor și jerbelor de flori la monument.Militarii Batalionului 191 infanterie col.Radu Golescu au prezentat onorul si au defilat In prezența asistentei.


Liderul revolutiei romane din 89 de la Arad Valentin Voicila in cuvântul sau adresat cu aceasta ocazie a subliniat importanta Aradului ca al doilea oras din tara care a iesit in strada impotriva regimului dictatorial ceausist si impotriva comunismului.

Manifestări comemorative au avut loc astazi si la monumentul eroilor revolutiei din fata I.P.J. Arad dar si la monumentul din  cetatea Arad.


Etichete arad30 de ani de la revolutie198922 decembrieceremonie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live