Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

22 Iulie 2018
Vizualizari: 549
Comentează add

Căştile Albe au acţionat în situaţii de urgenţă pentru a scoate supravieţuitori din clădirile bombardate de regimul Assad şi aliaţii acestuia.

Aproximativ 800 de voluntari umanitari ai Căştilor Albe, evacuaţi din Siria

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Aproximativ 800 de voluntari umanitari ai Căştilor Albe au fost evacuaţi din Siria prin Israel spre Iordania.

Căştile Albe au acţionat în situaţii de urgenţă pentru a scoate supravieţuitori din clădirile bombardate de regimul Assad şi aliaţii acestuia.

Iordania a mai anunţat că aceşti  sirieni vor fi transferaţi spre Canada, Germania şi Marea Britanie, după cum relatează corespondentul nostru, Dragoş Ciocîrlan.

Reporter: La solicitările Statelor Unite şi ale unor ţări europene, Guvernul israelian a dat dispoziţie armatei să fie evacuaţi 800 de civili din Siria spre Iordania, membri ai Căştilor Albe şi familiile lor. Decizia a fost luată din cauza unei ameninţări imediate în provincia Kuneitra din apropierea Înălţimilor Golan. Căştile Albe sunt voluntari pentru acţiuni umanitare. Membrii ei sunt asimilaţi apărării civile siriene.

Candidaţi la Premiul Nobel pentru Pace în 2016, Căştile Albe au ieşit din anonimat prin înregistrările video publicate pe reţelele de socializare, arătând activităţile de salvare a supravieţuitorilor de sub dărâmături. Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a declarat că este o operaţiune umanitară excepţională, menţinând principiul neimplicării în conflictul sirian. În luna iunie, regimul sirian a lansat o vastă operaţiune împotriva rebelilor la Daraa şi Kuneitra, în apropierea frontierelor cu Iordania şi Israelul. Potrivit relatărilor locale, majoritatea rebelilor s-au predat.


Etichete voluntari umanitariCăştile AlbeevacuareSiria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live