Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Februarie 2019
Vizualizari: 878
Comentează add

Ei anunţă că începând de luni vor suspenda activitatea judiciară timp de o săptămână.

Aproximativ 100 de magistraţi au protestat în faţa Curţii de Apel din Cluj

radiojurnal

Arhivă. Protest al magistratilor, organizat in fata Curtii de Apel Bucuresti. 16.09.2018. Arhivă Foto: Agerpres.

Aproximativ 100 de magistraţi au protestat astăzi, în faţa Curţii de Apel din Cluj, faţă de recentele modificări aduse legilor justiţiei, prin ordonanţă de urgenţă.

Ei anunţă că începând de luni vor suspenda activitatea judiciară timp de o săptămână.


Judecătorul Cristi Dănileţ: "Suntem nemulţumiţi de modificările în cascadă care s-au făcut începând de anul trecut cu privire la justiţie prin care, practic, justiţia penală devine ineficientă, iar sistemul încetul cu încetul ajunge să fie controlat politic. Am decis, în afară de a ieşi în faţa Palatului de Justiţie, să suspendăm activitatea timp de o săptămână, începând cu data de luni, ca o formă radicală de protest şi solicităm tuturor colegilor din ţară să se ralieze acţiunii noastre. Vom intra doar pentru cauzele urgente în sală, cum ar fi cauzele cu arestat, cauzele cu minori. În rest, vom intra doar pentru a amâna soluţionarea cauzelor".


Realizator: Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, s-a referit marţi la modificările aduse legilor justiţiei, în special la aceea că funcţiile de conducere de rang înalt din cadrul Ministerului Public pentru care numirea se face de către preşedinte nu mai pot fi ocupate cu delegare.

El a explicat că aceste funcţii pot fi ocupate şi de procurorii care au fost judecători, iar persoanele care le ocupă în prezent cu delegare mai pot face asta doar 45 de zile.

O parte din modificările cuprinse în ordonanţe au fost făcute în urma discuţiilor cu CSM, a mai spus ministrul justiţiei, iar multe din soluţii provin tocmai de la Consiliul Superior al Magistraturii.


Etichete magistratiprotestclujcurtea de apel clujcristi danilettudorel toader

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live