Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

23 Aprilie 2015
Vizualizari: 1310
Comentează add

Aproape un sfert de milion de persoane au fost anul trecut subocupate, adică doreau şi erau disponibile să lucreze mai multe ore decât lucrau, indică o cercetare realizată de INS.

Aproape un sfert de milion de persoane "au fost subocupate în 2014"

sergiu-stet

Foto: Arhivă.  

Aproape un sfert de milion de persoane au fost anul trecut subocupate, adică doreau şi erau disponibile să lucreze mai multe ore decât lucrau - indică o cercetare realizată de Institutul Naţional de Statistică. 
 
Rata de subocupare a populaţiei active a fost anul trecut de 2,6%, sub rata de peste patru procente înregistrată la nivelul Uniunii Europene. 
 
Conform studiului anual realizat de INS privind subocuparea forţei de muncă, cele mai multe persoane care lucrează, însă pot şi doresc să lucreze mai mult sunt din mediul rural, aproape 200.000. 
 
Datele cercetării indică faptul că subocuparea afectează mai degrabă bărbaţii, femeile reprezentând o treime din totalul persoanelor subocupate. 
 
La nivelul Uniunii Europene există aproape 10 milioane de persoane care se încadrează în categoria subocupate. 
 
Cercetarea statistică anuală vizează şi aşa-numita forţă de muncă potenţială adiţională. 
 
Numărul celor care s-au încadrat în această categorie anul trecut a fost de peste 375.000 de persoane, cele mai multe fiind persoane disponibile să înceapă lucrul, dar care nu îşi caută un loc de muncă.
 

Etichete Aproape un sfert de milion de persoane au fost anul trecut subocupateInstitutul Naţional de StatisticăRata de subocupare a populaţiei activeUE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live