Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Noiembrie 2016
Vizualizari: 1502
Comentează add

Aproape un milion de persoane suferă sau au fost diagnosticate în trecut cu cancer, arată studiile recente realizate de IMAS la solicitarea Centrului de Inovaţie în Medicină.

Aproape un milion de români "suferă sau au fost diagnosticaţi cu cancer"

radiojurnal

Aproape un milion de persoane suferă sau au fost diagnosticate în trecut cu cancer, arată studiile recente realizate de IMAS la solicitarea Centrului de Inovaţie în Medicină.

De asemenea, peste 20% dintre români au sau au avut cel puţin un membru din familie diagnosticat cu cancer. Principala temere a românilor legată de cancer este că maladia nu poate fi vindecată.

La aceasta se adauga lipsa tratamentelor. Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia, a atras atenţia că lipsesc 14 citostatice şi a punctat şi alte probleme cu care se confruntă pacienţii oncologi.

Cezar Irimia: Accesul la medicaţie, zero. Accesul la screenig, la informaţie, zero. Radioterapie - 22%, paleaţia lipseşte cu desăvârşire. Există un ordin de ministru ca 5% din totalul paturilor dintr-o secţie de oncologie să fie rezervată paleaţiei. Suntem pe primul loc la mortalitate, pe ultimul loc la accesul la tratamente, iar dacă în ultimii opt ani în Uniunea Europeană au fost introduse 62 de medicamente noi pentru tratarea cancerului, în România au intrat doar 7.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că în următoarele două decenii în lume se va înregistra o creştere cu 57% a numărului de cazuri de cancer, mai ales în ţările în curs de dezvoltare. Numărul de decese din cauza cancerului va ajunge până în 2032 la 12 milioane, faţă de 8,2 milioane în 2012.


Etichete bolnavicancerCezar Irimia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live