Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Sava

6 Septembrie 2021
Vizualizari: 259
Comentează add

Aproape jumătate din personalul didactic şi auxiliar din judeţul Vrancea se declară vaccinat anti-COVID-19.

Aproape jumătate din personalul didactic şi auxiliar din Vrancea, vaccinat

gabriel-sava

   Foto: facebook.com/ROVaccinare.

Aproape jumătate din personalul didactic şi auxiliar din judeţul Vrancea se declară vaccinat anti-COVID-19.
 
Procentul este mai mic în rândul personalului nedidactic. Datele nu pot fi însă verificate oficial - atrag atenţia responsabilii locali.
 
Cadrele didactice au beneficiat de prioritate în cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID-19, așa că multe dintre datele introduse în platforma națională au indicat, declarativ, un procent ridicat al celor imunizați. Realitatea este însă alta - după cum spune profesor Daniela Marchitan, inspector școlar general.
 
Daniela Marchitan: Din declarațiile colegilor profesori, pentru că nu avem posibilitatea să verificăm pur și simplu acest lucru, avem 48% cadre didactice vaccinate la nivelul județului Vrancea, 47% personal didactic auxiliar. Stăm un pic mai rău la personalului didactic - e vorba de 33%. Am hotărât ca după data de 13 septembrie, când încep școlile, să facem întâlniri cu părinții în fiecare școală, așa încât să încercăm să-i conștientizăm de importanța vaccinării copiilor.
 
Întâlnirile propuse a avea loc în fiecare școală, atât pentru informarea personalului propriu cât și pentru părinți și elevi, au rolul de a aduce acestora informații oficiale despre infecția cu virusul SARS-CoV-2, despre vaccinare și despre măsurile de prevenire. La nivelul instituțiilor de învățământ din județ sunt circa 4.300 de angajați, dintre care peste 3.300 sunt cadre didactice.
 

Etichete vaccinarevranceapersonal didactic(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live