Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

12 Martie 2019
Vizualizari: 477
Comentează add

La începutul acestui an, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului a semnat Tomosul privind acordarea autocefaliei Bisericii Ortodoxe a Ucrainei.

Aproape 500 de parohii subordonate Moscovei au trecut Biserica O. Ucrainei

sergiu-stet

 Biserica Sf. Andrei din Kiev, Ucraina.            Foto: commons.wikimedia.org/wiki/File:Церква_Андріївська_03.jpg.

458 de parohii ucrainene, aparţinând Patriarhiei Moscovei, au aderat deja la noua Biserică Ortodoxă a Ucrainei, înfiinţată la începutul acestui an printr-o decizie a Patriarhiei Ecumenenice de Constantinopol, transmite agenţia de ştiri UNN.

Parohiile subordonate Moscovei au început să adere la noua biserică ucraineană mai ales după ce, la sfârşitul lunii ianuarie, preşedintele Petro Poroşenko a promulgat o lege care modifică legislaţia referitoare la subordonarea organizațiilor religioase și procedura de înregistrare a acestora ca entităţi cu personalitate juridică, adoptată de Parlamentul de la Kiev pe 17 ianuarie 2019.

La începutul acestui an, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului a semnat Tomosul privind acordarea autocefaliei Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, marcând, astfel, separarea acesteia de Biserica Ortodoxă Rusă.


Etichete Biserica Ortodoxă a UcraineiPatriarhia MoscoveiPatriarhul Ecumenic Bartolomeu I al ConstantinopoluluiKievPetro PoroşenkoTomos

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live