Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Cenuşoiu

29 Iulie 2011
Vizualizari: 2381
Comentează add

Companiile Apple şi Samsung au întrecut Nokia pe piaţa smartphone-urilor, împingând producătorul finlandez până pe locul al treilea, conform unor rapoarte prezentate vineri de mai multe companii de cercetare de piaţă.

Apple şi Samsung "au întrecut" Nokia după 15 ani

alexandru-cenusoiu

iPhone 4. Foto: apple.com.

Companiile Apple şi Samsung au întrecut Nokia pe piaţa smartphone-urilor, împingând producătorul finlandez până pe locul al treilea, conform unor rapoarte prezentate vineri de mai multe companii de cercetare de piaţă, informează Mediafax.

 

Conceptul de smartphone a apărut în 1996, cu modelul Nokia Communicator, însă inovaţiile aduse în ultimii ani de principalii rivali şi declinul constant al propriilor vânzări a trimis compania de pe primul loc direct pe cel de-al treilea, în trimestrul doi.

 

Apple a vândut în perioada analizată 20,3 milioane de iPhone-uri, deşi  actualul model  iPhone 4 este mai vechi de un an.

 

Analiştii estimează că Samsung a vândut 19 milioane de smartphone-uri în trimestrul al doilea, cu mult peste cele 16,7 milioane comercializate de Nokia, datorită cererii uriaşe pentru telefoane cu sistemul de operare Android dezvoltat de Google.

 

"Portofoliul Galaxy al Samsung s-a dovedit foarte popular, în special modelul de top S2 cu Android", a declarat un analist al Strategy Analytics.

 

Strategy Analytics estimează că piaţa telefoanelor mobile a ajuns la 361 milioane de unităţi în trimestrul al doilea.

 


Etichete AppleNokiaSamsungtelefoanesmartphone

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live