Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

26 Noiembrie 2020
Vizualizari: 392
Comentează add

O aplicație de avertizare a celor care au intrat în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus a fost lansată în România.

Aplicația "First Contact" a fost lansată în România

florin-lepadatu

 

O aplicație de avertizare a celor care au intrat în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus a fost lansată în România: aplicația "First Contact" poate fi folosită pe telefoanele cu sistem Android și garantează anonimatul tuturor celor implicați.

Proiectul a fost inițiat și realizat de un ONG, împreună cu câțiva voluntari specialiști în domeniul IT și s-a derulat pe parcursul a opt luni.

Inițiatorii susțin că prin această lansare România iese din zona gri a Uniunii Europene, unde rămăsese alături de alte șase state care nu utilizează încă astfel de aplicații în combaterea pandemiei.

"First Contact" folosește tehnologia Bluetooth, iar stocarea și procesarea datelor anonime ale întâlnirilor se fac exclusiv pe telefonul utilizatorului.

Această soluție descentralizată este recomandată inclusiv de Comisia Europeană și este adoptată în 16 dintre statele Uniunii - ne-a transmis reporterul RRA Adriana Turea.


Etichete viruspiaţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live