Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Remus Rădulescu

5 Septembrie 2013
Vizualizari: 1168
Comentează add

Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române face apel la rugăciune pentru pace în Siria şi Egipt, iar papa Francisc cheamă la o zi de post pentru acelasi scop.

Apeluri creştine la rugăciune pentru pace în Orientul Mijlociu

remus-radulescu

De sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului de duminică, 8 septembrie, credincioşii ortodocşi români sunt îndemnaţi să se roage „ca pacea să fie lumina vieţii pentru toţi oamenii, indiferent de religie sau cultură”.


În cadrul slujbei de Sfânta Marie Mică vor fi rostite rugăciuni speciale pentru pacea în Orientul Mijlociu, „unde mulţi creştini sunt victime ale prigoanei şi violenţei”, spune Patriarhul Daniel al BOR într-un comunicat de presă.

Capul BOR aminteşte că "toţi oamenii avem datoria morală de a ne ruga şi de a lucra pentru pace, după îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos, Împăratul păcii, Care spune: „Fericiţi făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema!”


În Liturghia de duminică, după citirea  Sfintei Evanghelii, către sfârşitul ecteniei întreite se vor citi din  Liturghier „rugăciunile pentru înmulţirea dragostei şi dezrădăcinarea urii şi a toată răutatea”.

Creştinii catolici din întreaga lume sunt chemaţi să participe la postul şi rugăciunea de sâmbătă, 7 septembrie,  pentru pacea în Siria, în Orientul Mijlociu şi în întreaga lume.

Papa Francisc a reînoit la Audienţa generală de miercuri, 4 septembrie, invitaţia adresată întregii Biserici de a trăi în mod intens această zi şi şi-a exprimat "recunoştinţa faţă de ceilalţi fraţi creştini şi de alte religii şi faţă de oamenii de bună voinţă care vor dori să se unească acestui moment, în locurile şi în modul proprii lor".

Papa îi îndeamnă pe credincioşii din Roma  să participe la veghea de rugăciune în piaţa Sfântul Petru, de la ora 19.00, pentru a cere Domnului marele dar al păcii.


"Fiţi o prezenţă a milostivirii lui Dumnezeu şi mărturisiţi lumii că necazurile, încercările, dificultăţile, violenţa sau răul nu vor putea niciodată să-l învingă pe cel care a învins moartea, pe Isus Cristos!”, a spus papa Francisc.


Etichete pacerazboiSiriaapelrugaciunepost

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live