Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Aprilie 2020
Vizualizari: 261
Comentează add

Datele STS arată că numărul apelurilor la numărul unic de urgență pentru situații care de fapt nu reprezentau urgențe au fost mai puține cu aproape 15%.

Apelarea abuzivă a numărului de urgenţă 112 se pedeseşte cu amenzi mari

radiojurnal

   

Oamenii au apelat mai responsabil numărul 112 după ce a început criza coronavirus.
 
Datele Serviciului de Telecomunicații Speciale arată că numărul apelurilor la numărul unic de urgență pentru situații care de fapt nu reprezentau urgențe au fost mai puține cu aproape 15%.
 
Cătălin Chirica, purtătorul de cuvânt al STS: Dacă analizăm tipurile de situații pentru care oamenii sună la 112, cele mai multe dintre apelurile de urgență au fost transferate la Ambulanță, în procent de peste 56%, urmate de Poliție cu aproape 352 de mii de apeluri, ISU SMURD cu 300 de mii de apeluri și Jandarmerie cu 69 de mii de apeluri.
 
Realizator: Apelarea abuzivă a numărului de urgenţă 112 se pedeseşte cu amenzi cuprinse între 1.000 și 2.000 de lei sau cu prestarea a cel puțin 100 de ore de activități în folosul comunității, în timp ce alertarea falsă a agențiilor de intervenție se sancționează cu amendă între 2.000 și 4.000 de lei sau prestare a cel puțin 200 de ore de muncă în folosul comunității.
 
(II)
 

Etichete (II)112STSapelare abuzivaCătălin Chiricapurtătorul de cuvânt al STS

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live