Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Aprilie 2021
Vizualizari: 365
Comentează add

Apel pentru vaccinarea cadrelor didactice, lansat de ministrul Sorin Cîmpeanu.

Apel pentru vaccinarea cadrelor didactice

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a lansat astăzi un nou apel la cadrele didactice să se vaccineze anti-COVID-19, amintind că este singura soluție pentru a încheia această criză sanitară.

El a precizat că înțelege că sunt colegi care au afecțiuni de ordin medical ce-i împiedică să se vaccineze, de asemenea reticențele unora dintre ei, inclusiv după apariția unor informații legate de anumite posibile efecte adverse, dar a pledat pentru vaccinare indiferent de serul aflat la dispoziție.

În cadrul unei conferințe pe această temă, Sorin Cîmpeanu nu a exclus posibilitatea ca prezența fizică a profesorilor în clase să fie condiționată de imunizare.


Sorin Cîmpeanu: În ceea ce primesc eu ca ministru și ministerul, este o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților, care, sigur, fiecare este îndreptăți să aibă propriile îngrijorări - de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate. Sigur, există probleme de confidențialitate a actului medical,  există foarte multe aspecte care trebuie luate în discuție, dar vă spun că este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat, cu tot dragul, colegii, cadrele didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă și în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică.


Etichete eleviprofesori(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live