Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 15 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

26 Septembrie 2016
Vizualizari: 1125
Comentează add

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, vrea ca viitorul guvern să fie rezultatul votului, iar nu al unor manevre de culise, o aşa-zisă formulă tehnocrată

Apel pentru un acord politic de respectare a votului popular

rador

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu le-a cerut luni partidelor politice să semneze un acord politic privind respectarea votului popular la alegerile din 11 decembrie.

El susţine că acest acord este necesar pentru ca viitorul guvern să nu mai fie rezultatul unor manevre de culise,  o aşa-zisă formulă tehnocrată, ci expresia votului majorităţii cetăţenilor.

"Aştept din partea partidelor politice un răspuns pe acest subiect pentru că derapajele care au avut loc în România, pe care cu toţii le-am înregistrat de anul trecut, din noiembrie, mă fac să fiu extrem de prudent şi de preocupat de modul în care se desenează viitorul guvern.

Am fost cu toţii  martorii unei încercări care a depăşit cadrul constituţional, democratic, a încălcat principiile democratice fundamentale ale reprezentativităţii şi legitimităţii unui guvern şi de aceea atrag atenţia, încă odată, cu toată seriozitatea, asupra necesităţii angajamentului partidelor politice parlamentare să semneze un astfel de acord", a mai spus preşedintele Senatului.
 


Etichete Călin Popescu Tăriceanuapelacord politic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live