Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 02 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 August 2019
Vizualizari: 2233
Comentează add

De vorbă cu Daniel Sîrbu, managerul studioului Radio România Constanța, despre caravana "Gaudeamus Litoral".

Apel Matinal, despre caravana "Gaudeamus Litoral"

radiojurnal

Gaudeamus Litoral. Foto/Arhiva: Alexandru Dolea.

Realizator: Cătălin Cîrnu - De astăzi și până luni, Radio România vă invită la Caravana "Gaudeamus Litoral", organizată în piațeta Perla din Mamaia, acolo unde vă așteaptă valuri de cărți, premii pentru cititorii pasionați și muzică românească de cea mai buna calitate. Este, într-adevăr, ediția cu numărul 11 a celui mai îndrăgit târg de carte din țară, iar amănunte avem chiar acum, în direct, de la Daniel Sîrbu, managerul studioului Radio România Constanța. Bună dimineața.
Daniel Sîrbu: Bună dimineața, Cătălin şi bun găsit ascultătorilor Radio România Actualităţi. Într-adevăr, dacă este să spunem sloganul sub care se desfășoară Caravana Gaudeamus Radio România Litoral: "Nici cartea, nici nisipul, n-au început și nici sfârșit"; a spus-o Jose Luis Borges. Ei bine, şi dacă la Mamaia este nisip destul, era momentul să poposească și cartea de cea mai bună calitate și cine altcineva putea aduce cartea de cea mai bună calitate, dacă nu Caravana Gaudeamus Radio România!

Realizator: Care este programul târgului, gândindu-mă totuși şi cum îi atrageți pe vizitatori?
Daniel Sîrbu: Avem foarte multe surprize pentru cei de aici, atât pentru turiști, dar și pentru constănțeni, desigur. Târgul va fi inaugurat oficial astăzi, la ora 18:00, în prezența președintelui director general al Societății Române de Radiodifuziune, a oficialităților locale și va fi urmat după aceea de un concert al Fanfarei Militare a Forțelor Navale și de un program special susținut de două ansambluri folclorice din Dobrogea. Şi, dacă vorbim de evenimentele de la Târgul Gaudeamus, aproximativ 20 de edituri se vor întrece în a oferi cele mai bune titluri, cele mai atractive cărți cu cele mai bune prețuri, desigur, pentru că vor fi reduceri semnificative. În fiecare zi, între orele 15:00 și 23:00, târgul este deschis, începând de astăzi, spuneam, și până luni, pe 5 august. Și, dacă tot vorbim de atracții, să știți că, în afară de carte, în piațeta Perla vor fi în fiecare seară, începând cu ora 19:00, spectacole realizate sub genericul Radio România, acolo unde 11 ansambluri folclorice din județele Constanța, Tulcea, Galați și Brăila se vor întrece în a demonstra frumusețea cântecului și dansului popular, dar şi muzica românească va fi la înălțime în seara de sâmbătă, pentru că, alături de micii copii talentați, laureați ai festivalurilor naționale, vor urca pe scenă Daniel Iordăchioaie şi Aurelian Temişan.

Realizator: Multe atracții și, evident, tentații. Față de edițiile precedente, ce vor putea descoperi în plus vizitatorii? Programul a rămas același, apropo de ora 23:00 care mi se pare chiar interesantă?
Daniel Sîrbu: Da, programul este zilnic, între orele 15:00 şi 23:00. Se știe, piațeta Perla este un loc de promenadă foarte cunoscut în stațiunea Mamaia și de aceea oamenii ies la plimbare și de ce să nu aibă și posibilitatea de a intra în cortul Gaudeamus, de a-și alege cartea preferată, a o cumpăra, o răsfoi și așa mai departe. Vreau să vă mai spun că există o tombolă Gaudeamus, sigur, ca în fiecare caravană pe Litoral. Premiul cel mare la tombola Gaudeamus este unul inedit, pentru că, nu e așa?, trebuie să ieșim cu ceva în evidență: un zbor de agrement de 30 de minute cu un avion deasupra Litoralului va câștiga cel care va extrage biletul câștigător. Deci ce să mai spui? Să vezi Litoralul timp de 30 de minute dintr-un avion, cred că e ceva!

Realizator: Da, fără îndoială, e mai mult decât tentantă această tombolă. Mai spunem, te rog, cum e vremea la voi astăzi?
Daniel Sîrbu: Iată că am fost un pic îngrijoraţi, pentru că prognoza meteo era ușor defavorabilă. Noi sperăm că soarele nu ne va părăsi, ca și norocul desigur. Nu, glumeam. Soarele să sperăm că nu ne părăsește și să ne putem desfășura activitatea. Vremea este bună, turiștii vin în număr tot mai mare, se știe Litoralul a ajuns în ultima perioadă un loc de atracție, mai ales în perioada weekend-urilor, așa că ușor, ușor, se umple şi Litoralul şi sperăm că se va umple şi cortul Gaudeamus cu cititori.

Realizator: Cu siguranţă. Păstrează-ne și nouă un pumn de nisip și câteva scoici. De teatrul de vară nu are rost să vorbim acum, poate altădată vom dezbate cu colegii de la Radio Constanța întâmplările de altădată de acolo. Mult succes, apropo de noroc, mult succes Târgul Gaudeamus, organizat de Radio România și de Radio România Constanța.


Etichete caravanaGaudeamusLitoral

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live