Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Octombrie 2015
Vizualizari: 1019
Comentează add

9 octombrie este Ziua Holocaustului în România când sunt comemorați evreii și romii care au fost victimele deportarilor în Transnistria, începând din 1941.

Apel Matinal Apel Matinal - Conține audio

radiojurnal

Directorul Institutului Elie Wiesel, Alexandru Florian. Foto: inshr-ew.ro.

Cu ocazia implinirii a 10 ani de la inaugurarea Institutului National pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel", azi, este jucata piesa de teatru "Interfata" regizata de Alexandru Berceanu.

Va urma prezentarea Caietului retrospectiv "Institutului National pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel" la 10 ani.

Maine, la sediul Institutului, prof. univ. George Voicu va sustine conferinta "Elita intelectuala si memoria Holocaustului".

9 octombrie este Ziua Holocaustului in Romania cand sunt comemorati evreii si romii care au fost victimele deportarilor in Transnistria, incepand din 1941.

Holocaustul a fost recunoscut de autoritatile romane in 2004, pe baza concluziilor formulate de comisia speciala pentru studierea deportarilor din timpul celui de-al doilea razboi mondial, comisie condusa de laureatul premiului Nobel, Ellie Wiesel.

Am discutat cu aceasta ocazie, la Apel Matinal cu directorul Institutului Elie Wiesel, Alexandru Florian.

Audio: Apel matinal.


Etichete exclusiv radioapel matinalInstitutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie WieselZiua Holocaustului in RomaniaAlexandru Florian

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live