Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Octombrie 2021
Vizualizari: 269
Comentează add

Cseke Attila spune că trebuie să luăm încă o dată exemplul altor ţări.

Apel al ministrului interimar al sănătăţii, Cseke Attila

radiojurnal

  Cseke Attila. Foto: Agerpres.

Funcţionarea spitalului modular de la Pipera este pe agenda şedinţei extraordinare a Consiliului General al capitalei din această după-amiază.

După cum transmite reporterul Adriana Turea, în acest moment sunt disponibile o sută de paturi cu concentratoare de oxigen, iar diseară ar urma să ajungă în spitalul modular din nordul Bucureştiului primii pacienţi. În privinţa secţiei de la Leţcani, de lângă Iaşi, ministrul interimar al sănătăţii, Cseke Attila, a precizat că până mâine, când ar trebui să fie montat un stocator de oxigen, ar putea ajunge acolo zece pacienţi pe locurile dotate cu concentratoare.

În contextul presiunii tot mai mari pe sistemul sanitar, generate de înrăutăţirea constantă a situaţiei din această perioadă, ministrul Cseke Attila a făcut un  nou apel la cetăţeni să se vaccineze anti-COVID-19.

Cseke Attila: De imunizare o să avem parte cu toţii. Sunt două modalităţi de a ne imuniza. O parte, spunem noi, mai uşoară şi care se bazează pe ştiinţa medicală, legat de vaccinare, şi o altă modalitate, aceea de a trece prin boală, cu toate riscurile aferente. Trebuie să luăm încă o dată exemplul altor ţări. Nu cred că germanii, francezii, italienii sunt mai deştepţi ca noi. Trebuie să înţelegem şi noi că nu degeaba s-au vaccinat 80% în Italia, unde au avut exact acest tip de problemă de criză sanitară majoră.

Etichete ministrul interimar al sănătăţiiCseke Attilaapelvaccinarespital modular(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live