Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Stelian Radu-Cacuci, Oradea

2 Iunie 2015
Vizualizari: 1386
Comentează add

30 de companii locale au lansat un apel către orădeni pentru a se prezenta în secţiile de vot la referendumul din 14 iunie privind fuziunea dintre Oradea şi comuna Sânmartin.

Apel al companiilor locale pentru prezenţă la referendumul de la Oradea

stelian-radu-cacuci-oradea

Imagine din Oradea. Foto: oradea.ro 

30 de companii locale au lansat astăzi un apel către orădeni pentru a se prezenta în secţiile de vot la referendumul din 14 iunie privind fuziunea dintre municipiul–reşedinţă de judeţ şi comuna Sânmartin. 
 
Companiile îşi desfăşoară de mulţi ani activitatea în Oradea în domeniile hotelier, comercial şi de alimentaţie publică.
 
În apel se arată că dacă referendumul reuşeşte vor creşte numărul turiştilor, locurile de muncă şi veniturile pentru orădeni. 
 
Potenţialul staţiunilor Băile Felix şi Băile 1 Mai va transforma Oradea în capitala băilor termale din România, dar şi capitala Art Nouveau prin extinderea turismului urban. 
 
O opinie exprimată pe 14 iunie, indiferent de opţiunea aleasă, este mai bună decât absenţa de la vot, se mai arată în apel.
 
Primul tur al referendumului privind fuziunea dintre Oradea şi Sânmartin a avut loc în 10 mai, separat în cele două localităţi. 
 
Sânmartinul a aprobat fuziunea, însă în Oradea a eşuat din cauza absenţei la vot, neatingându-se 30 de procente necesare pentru validare, chiar dacă cei prezenţi s-au exprimat “pentru” în proporţie de peste 95 la sută.
 

Etichete Ştiri nord-vestreferendumcompanii localeOradeaSânmartinBăile Felix

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live