Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Clementina Tudor, Ialomița

31 Martie 2020
Vizualizari: 175
Comentează add

Apel al Centrului judeţean de transfuzie din Slobozia

clementina-tudor-ialomita

 Foto: anp.gov.ro.

Restricţionarea transportului public de călători afectează foarte mult donarea de sânge.
 
În județul Ialomița acum cei mai mulţi donatorii sunt din mediul rural. În lipsa unui mijloc propriu de transport ei nu mai pot ajunge la Centrul de transfuzii sanguine din Slobozia.
 
În aceste condiții, conducerea unității face apel la instituțiile publice să se organizeze și să se prezinte să doneze în sprijinul celor a căror viață depinde de transfuziile de sânge - după cum transmite corespondenta noastră Clementina Tudor.
 
Reporter: La acest moment, raportările zilnice de la nivel național relevă că Ialomița se află printre ultimele centre de transfuzii sanguine din țară din punct de vedere al recoltărilor.
 
Situația este explicabilă prin restricționarea la minimum a transportului județean de călători și a condiționării deplasărilor cu adeverințe.
 
Ca soluție, conducerea Centrului județean de transfuzie a făcut adrese la instituții pentru a suplini donatorii din mediul rural, care acum nu se mai pot deplasa, cu salariații din sistemul public, însă răspunsurile se lasă deocamdată așteptate.
 
Apelul se îndreaptă și spre locuitorii municipiului Slobozia, care au posibilitatea deplasării directe pentru recoltarea de sânge, astfel încât bolnavii cronici aflați în stare critică în spitalele din județ să poate fi ajutați din punct de vedere medical cu sânge și produse sangvine.
 
(PH)

Etichete Centrul judeţean de transfuzieSloboziaapel(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live