Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Aprilie 2019
Vizualizari: 638
Comentează add

În spitalele din România sunt doar 13 paturi pentru mari arşi, în condiţiile în care numai luna trecută au fost 76 de pacienţi din această categorie.

Aparatură pt îngrijirea pacienţilor cu arsuri grave la Timişoara şi Iaşi

radiojurnal

 Ministrul Sănătății, Sorina Pintea (stanga). Foto: Arhiva RRA.

Două secţii ale spitalelor din Timişoara şi Iaşi vor primi, până la jumătatea anului, aparatura necesară pentru îngrijirea pacienţilor cu arsuri grave.

Anunţul a fost făcut, astăzi, la Bistriţa, de ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, care a precizat că în spitalele din ţara noastră sunt doar 13 paturi pentru mari arşi, în condiţiile în care numai luna trecută au fost 76 de pacienţi din această categorie.

"S-a finalizat achiziția pentru echipamentele necesare dotării acestor două secții și eu preconizez ca la sfârșitul lunii mai cea din Timișoara să fie funcțională, cu cinci paturi pentru marii arși, iar apoi, în cursul lunii iunie, la Iași. De asemenea, anul trecut au fost semnate contractele pentru studiile de fezabilitate pentru cele patru centre de marii arși. Menționez că toate aceste aspecte pe care vi le-am precizat sunt finanțate cu banii Guvernului României, dintr-un împrumut Banca Mondială", a declarat ministrul Sorina Pintea.


Etichete Sorina Pinteaarşiarsuri gravesănătatespitalesecţiiBanca Mondială

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live