Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 24 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Podină

23 Mai 2019
Vizualizari: 466
Comentează add

Pentru a putea beneficia de bani, la Satu Mare unităţile medicale au transmis liste cu necesarul de dotări către Direcţia Judeţeană de Sănătate.

Aparatura medicală din multe spitale din România "este depăşită"

sergiu-podina

Aparatura medicală existentă în foarte multe spitale din România este depăşită, iar statul încearcă să rezolve problema prin alocarea de fonduri.

Pentru a putea beneficia de bani, la Satu Mare unităţile medicale au transmis liste cu necesarul de dotări către Direcţia Judeţeană de Sănătate.

Corespondentul Radio România Actualităţi, Sergiu Podină, ne spune despre ce sume este vorba şi cum vor fi investite:


Reporter: Astfel prin programele naționale de dotări din bugetul de stat a fost alocată suma de 12,2 milioane de lei, din care aproximativ opt milioane vor fi folosiți la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare.


Adrian Marc, manager: Suma nu acoperă tot necesarul de aparatură pe care noi l-am solicitat, în schimb acoperă niște domenii esențiale, sunt nişte segmente ale actului medical fundamentale. Este vorba de Secția Terapie Intensivă, unde am solicitat aparate de ventilație mecanică pentru adulți şi pentru copii.


Reporter: Dotată va fi și Secția de Nefrologie şi Dializa cu stații de apă, atât fixă cât și mobile, necesare pacienților cu deficiențe renale.


Adela Chindriș, medic primar nefrolog: Deoarece numărul pacienților a crescut foarte mult, stația actuală este și insuficientă; este prea mică, nu duce decât patru aparate. Noua stație va duce 10 aparate.


Reporter: Sterilizatoare cu aburi sunt alte aparate foarte necesare și care vor fi achiziționate pentru Spitalul Județean de Urgență cu bani alocați de la Ministerul Sănătății. Când pot începe procedurile de achiziție și ce alte dotări vor ajunge la celelalte spitale aflate în subordinea Consiliului Județean, ne spune președintele Pataki Csaba:


Pataki Csaba: Pe lângă dotările de la Spitalul Județean, cele mai importante ar fi două aparate de Renghen moderne, care vor intra în dotarea Spitalului de Pneumo şi la Negrești se reînnoiește tot ce înseamnă /.../. Ei pot plansa astăzi deja procedurile de achiziții, iar plăţile efectiv se vor desfășura în trimestrul III și IV a anului 2019.


Etichete aparatura medicalaspitaledepasitaromaniasatu mare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live