Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA'' Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Marilena Frâncu

2 Octombrie 2015
Vizualizari: 1045
Comentează add

Ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, susţine că va fi finalizat un proiect de lege privind vaccinarea copiilor, astfel încât noua lege a vaccinării să intre în vigoare în 2016.

Anumite vaccinuri ar putea deveni obligatorii

marilena-francu

Foto: Arhivă. 

În România vor fi obligatorii vaccinurile împotriva hepatitei B, difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, oreionului şi a rubeolei.

Ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, susţine că va fi finalizat un proiect de lege privind vaccinarea copiilor, astfel încât noua lege a vaccinării să intre în vigoare în 2016.

”În primul rând, nu este forma finală nici la sancţiune.

”Totul poate fi dezbătut, pot fi aduse amendamente, pot fi aduse sugestii în continuare şi la Ministerul Sănătăţii.

”Mie mi se pare o propunere destul de reuşită, e adevărat că am şi eu câteva amendamente legate de această problemă cu părinţii care să zicem că refuză vaccinul şi atunci, într-adevăr, ar avea o problemă de a-şi continua activitatea şcolară.

”Deci aici este singura chestiune unde cred că trebuie să mai discutăm, dar, indiferent de părerile mele, pun foarte mult accent pe ceea ce îmi spun specialiştii şi pe practica europeană”, a afirmat Nicolae Bănicioiu.  

Iniţiativa autorităţilor vine pe fondul scăderii ratei de vaccinare sub limitele recomandate de Organizaţa Mondială a Sănătăţii.

Proiectul urmează să fie dezbătut în parlament.

Recent, Radio România a organizat campania de informare ”Vaccin pentru viaţă”, susţinând mesajul transmis de specialişti: că vaccinarea fiecărui copil este esenţială pentru prevenirea bolilor şi protejarea vieţii.


Etichete vaccinuri obligatoriiministrul sănătăţiiNicolae Bănicioiuproiect de lege

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live