Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mona Constantinescu, Constanţa

8 August 2014
Vizualizari: 1202
Comentează add

Exercițiile contribuie la dezvoltarea pregătirii scafandrilor militari români care fac parte din Secţia scafandri pentru operaţii speciale.

Antrenament militar româno-american la Mangalia

mona-constantinescu-constanta

Foto: centruldescafandri.ro

Scafandrii de luptă români şi americani au executat în perioada 28 iulie – 8 august, la Mangalia, un exerciţiu de antrenament în comun  - Joint Combined Exercise Training – JCET - pentru dezvoltarea interoperabilităţii între cele două structuri.  

Activitatea a debutat cu prezentarea noţiunilor teoretice şi a continuat cu executarea unor acţiuni complexe de luptă pe uscat, în aer şi pe mare.

Au fost derulate misiuni de inserţie la obiective şi de extragere a personalului propriu din zone inamice, recuperări de materiale, culegere de informaţii, misiuni de inspecţie şi control a unei nave suspecte, iar la final au avut loc trageri speciale de luptă cu diferite tipuri de armament din dotare.

Ajuns la cea de-a cincea ediţie, exerciţiul face parte din programul de parteneriat al Armatei României cu Armata SUA - Partner Development Program, PDP.

Acesta contribuie la dezvoltarea pregătirii scafandrilor militari români care fac parte din Secţia scafandri pentru operaţii speciale, structură interoperabilă şi dislocabilă în orice moment, capabilă să execute întreaga gamă de misiuni specifice.


Etichete scafandriexercițiiantrenamentromâno-americanMangaliamisiuniPartner Development ProgramPDP

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live