Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Marţi, 24 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Mai 2016
Vizualizari: 1007
Comentează add

Controale în toată România pentru a verifica dacă bacteria E coli se găseşte în produse alimentare de origine animală.

ANSVSA, plan național pentru depistarea E-coli în alimente

radiojurnal

Foto: Arhiva.

Inspectorii sanitar-veterinari vor începe de mâine controale în toată România pentru a verifica dacă bacteria E coli se găseşte în produse alimentare de origine animală.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, începând de mâine şi până la sfârşitul anului vor fi luate probe din abatoare, supermarketuri, magazine alimentare, carmangerii, măcelarii, restaurante, ferme, târguri şi pieţe agroalimentare, precum şi dozatoare de lapte.

Având în vedere importanţa aplicării acestor măsuri pentru sănătatea publică, spun cei de la ANSVSA, Planul Naţional de Control este susţinut de către crescătorii de animale şi operatorii din industria alimentară de profil din ţara noastră.

Decizia de începere a acestor controale a fost luată pe baza unei analize de risc, dar un argument în plus a fost apropierea sezonului estival, când va creşte rulajul de marfă în unităţile din industria alimentară şi afluxul de turişti aflaţi în concediu şi copii aflaţi în vacanţă, în tabere şcolare.


Etichete controalee colibacteriealimenteansvsa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live