Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florentina Varga

5 Februarie 2015
Vizualizari: 1025
Comentează add

ANPC a primit până acum sute de plângeri de la clienţi care au contractat de la bănci credite în franci elveţieni şi le cere instituţiilor financiar-bancare să găsească soluţii.

ANPC cere găsirea unei soluţii pentru criza francului elveţian

florentina-varga

Franci elveţieni. Foto: rri.ro.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a înregistrat până acum sute de plângeri de la clienţi care au contractat de la bănci credite în franci elveţieni şi se află în prezent în imposibilitatea de a-şi mai achita ratele.

Preşedintele ANPC, Marius Dunca, spune că în fiecare zi la sediul Autorităţii sosesc astfel de reclamaţii şi recomandă instituţiilor financiare să găsească soluiţii echitabile pentru aceste situaţii.

"Întotdeauna se aduce în discuţie riscul la care sunt supuse băncile, falimentul în care ar putea intra, tot felul de argumente care duc la grija băncilor. În acest sens, adresez în mod public tuturor instituţiilor financiar-bancare implicate în criza francului elveţian următoarea întrebare: ce soluţii concrete oferiţi clienţilor aflaţi în imposibilitatea de a-şi plăti ratele lunare, clienţi buni platnici până la apariţia crizei, şi ne referim la soluţii care să vizeze întreaga perioadă de creditare, nu soluţii pe termen scurt", a spus Marius Dunca.

ANPC cere o soluţie legislativă pentru problemele debitorilor cu credite în franci elveţieni, prin care să se impună împărţirea riscurilor între clienţi şi bănci. 


Etichete franci elveţieniANPCcrediteplângeribăncicrizăMarius Duncaclienţiconsumatorifalimentrată

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live