Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 13 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

15 Octombrie 2020
Vizualizari: 293
Comentează add

În Anglia autoritățile au anunțat, astăzi, înăsprirea restricțiilor, din cauza dublării numărului de infectări cu noul coronavirus, în ultima săptămână.

Anglia, noi restricții din cauza dublării numărului de infectări #Covid19

aura-neag-londra

Foto: Arhivă.

În Anglia autoritățile au anunțat, astăzi, înăsprirea restricțiilor, din cauza dublării numărului de infectări cu noul coronavirus, în ultima săptămână.

Măsurile vor afecta peste 28 de milioane de oameni, mai bine de jumătate din populația țării, inclusiv capitala, Londra.

Primarul din Manchester refuză însă să accepte restricțiile, dacă guvernul nu va oferi mai mulți bani celor care vor fi direct afectați de noile măsuri.


Corespondență de la Londra - Reporter: Aura Neag - În Anglia, restricțiile sunt grupate pe trei nivele de severitate, în funcție de numărul infecțiilor: nivelul mediu, înalt și foarte înalt.

Capitala țării, Londra, și alte zonei importante din centrul și sudul țării, intră de mâine, de la miezul nopții, în nivelul de severitate înalt. Persoane din familii diferite, nu mai au voie să se întâlnească în spații închise, cum ar fi locuințe private sau restaurante.


Matt Hancock, ministrul sănătății: Știu că aceste măsuri nu sunt ușoare, dar în același timp, știu că sunt vitale. Răspunsul la această pandemie, fără precedent, implică decizii dificile, printre cele mai dificile, pe care orice guvern trebuie să le ia pe timp de pace.


Reporter: Situația este mult mai gravă în nordul Angliei. Liverpool a introdus deja nivelul de alertă foarte înalt, care înseamnă că oameni din familii diferite nu mai au voie să se întâlnească nici înăuntru, nici afară, iar restaurantele și pub-urile sunt închise.

Primarul din Manchester, Andy Burnham, refuză însă să aplice aceleași restricții, deși situația pandemică ar impune acest lucru, dacă guvernul nu oferă mai mulți bani celor afectați de aceste măsuri.

Guvernul va plăti două treimi din salariile celor care nu pot merge la serviciu din cauza pandemiei. Însă primarul din Manchester susține că mulți dintre cei afectați au salariul minim pe economie și nu pot trăi cu ajutoarele oferite de stat.


Etichete angliacoronavirus(RS)londramarea britanie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live