Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 08 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

16 Iunie 2015
Vizualizari: 1230
Comentează add

Termocentrala de la Paroşeni este una din unităţile considerate viabile în Valea Jiului, zonă aflată în plin proces de restrângere a activităţii miniere.

Angajaţii Termocentralei Paroşeni, în grevă japoneză

ilie-pintea

Arhivă Foto: Ilie Pintea.

Angajaţii Termocentralei Paroşeni au intrat astăzi în grevă japoneză.

Ei susţin că nu dispun de materiale de strictă necesitate "nici măcar cărbunele cu care să furnizeze energie", iar ajutorul de stat promis de Guvern încă nu a fost alocat.

Potrivit sindicaliştilor, situaţia este fără precedent, de aceea, până la sfârşitul săptămânii, intenţionează să lucreze purtând banderole albe, în speranţa că problemele vor fi remediate.

Termocentrala de la Paroşeni este una din unităţile considerate viabile în Valea Jiului, zonă aflată în plin proces de restrângere a activităţii miniere.

Mihai Lorincz, lider sindical la Termocentala Paroşeni, a declarat că, dacă Guvernul nu va aloca de urgenţă ajutorul de stat care să permită finalizarea staţiei de desulfurare, Complexul Energetic Hunedoara riscă să fie amendat cu 123 de milioane de euro de către autoritătile europene pentru că funcţionează făr a respecta normele de mediu.

Pe de altă parte, angajaţii nu mai primesc decât salariile, nu şi tichetele de masă şi nici alimentaţia de protecţie, adică laptele acordat celor care lucrează în mediul toxic pentru a evita bolile profesionale.

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara nu a putut soluţiona revendicările sindicaliştilor, care s-au adresat Prefecturii judeţului Hunedoara pentru mediere în Comisia de dialog social.

Lucrările la instalaţia de desulfurare a Termocentralei Paroşeni s-au oprit din noiembrie, pentru că firma germană care le execută nu şi-a mai primit banii, iar minerii nu au putut asigura în ultimele luni necesarul de cărbuni al termocentralei, lucru fără precedent pe perioada verii.


Etichete Stiri vestangajatigrevaTermocentrala ParoseniguverncarbuneMihai Lorincz

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live