Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

15 Februarie 2013
Vizualizari: 1507
Comentează add

În urma discuţiilor dintre conducerea societăţii şi prefect, angajaţii de la Combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea, aflaţi în greva foamei, au renunţat la protest.

Angajaţii Oltchim aflaţi în greva foamei "renunţă la protest"

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

Combinatul Oltchim. Foto:Arhivă.

Decizia de renunţare la greva foamei a muncitorilor de la Oltchim a fost luată în urma discuţiilor dintre conducerea societăţii şi reprezentantul guvernului în teritoriu.

După repetate discuţii purtate în cursul zilei de astăzi, după patru zile consecutive de proteste extreme şi după nervi întinşi la maxim, cei 19 salariaţi rămaşi în cele din urmă în greva foamei au hotărât să renunţe, cu acordul tuturor angajaţilor, ieşiţi şi vineri în faţa combinatului să-şi arate nemulţumirea faţă de situaţia pe care Oltchim o traversează.

Deşi au ieşit din grevă, protestatarii nu au plecat din faţa combinatului până nu le-au comunicat tuturor rezultatul discuţiei ce i-a determinat să renunţe în cele din urmă la forma extremă de protest.

"Salariile pe decembrie se vor da, fără nicio discuţie. Dar se vor da, vă spun, în cursul lunii martie, fiindcă alte posibilităţi nu sunt. Dar vă luaţi salariile până luni, cred că până la ora 14:00-15:00 aveţi lichidările pe luna ianuarie. Şi în continuare, plăţile se vor face pe 28, pe 15, normal" a declarat prefectul judeţului Vâlcea, Mircea Nadolu.

Luni, la întâlnirea cu ministrul Varujan Vosganian salariaţii speră să obţină şi mai multe garanţii privind siguranţa locurilor de muncă, dar şi respectarea contractului colectiv de muncă.

În acest sens, sâmbătă dimineaţă, la ora 10:00, sindicaliştii se vor întruni cu parlamentarii vâlceni, la Prefectura din Râmnicu Vâlcea, pentru a pregăti planul discuţiilor de luni dimineaţă.


Etichete Ştiri sud-vestOltchimgreva foameiMircea NadoluprefectRâmnicu Vâlcea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live