Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Titus Stoichiţoiu, Târgu Jiu

19 Martie 2015
Vizualizari: 1142
Comentează add

Salaraiații sunt nemulţumiţi de planul de restructurare anunţat de conducerea companiei, care prevede disponibilizări.

Angajaţii minei Tehomir nu renunţă la proteste

titus-stoichitoiu-targu-jiu

Foto: Arhivă. 

Angajaţii minei Tehomir, din judeţul Gorj, blocaţi în subteran, nu renunţă la proteste. Ei sunt nemulţumiţi de planul de restructurare anunţat de conducerea companiei, care prevede disponibilizări.

Reprezentanţi ai minerilor din Complexul Energetic Oltenia ar urma să vină astăzi la Bucureşti, pentru a discuta cu ministrul energiei, Andrei Gerea, despre revendicările lor.  

Aproximativ 70 de angajaţi ai minei Tehomir au refuzat să iasă din subteran, în semn de protest faţă de măsurile propuse de Administraţia Complexului Energetic Oltenia.

Aseară au avut loc negocieri între managerul companiei, Laurenţiu Ciurel, şi reprezentanţii minerilor chiar în sediul administrativ de la Tehomir.

Managerul a propus o soluţie de compromis: cei care se vor pensiona înainte de 1 iunie vor primi şase salarii compensatorii, în loc de unul sau două.

Rămâne de văzut dacă minerii vor accepta propunerea şi vor ieşi din subteran.

În acelaşi timp, 34 de angajaţi ai Complexului şi lideri de sindicat sunt în continuare în greva foamei în faţa sediului Complexului Energetic Oltenia din municipiul Târgu-Jiu.

Andrei Gerea, ministrul energiei, întreprinderilor mici şi mijlocii şi mediului de afaceri, nu a mai ajuns ieri în judeţul Gorj, dar a invitat astăzi membrii comisiei de negociere a contractului colectiv de muncă la sediului ministerului.


Etichete Tehomirprotesteblocați în subterannemulțumițirestructurareComplexul Energetic OlteniaAndrei Gerea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live