Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Mai 2014
Vizualizari: 1210
Comentează add

Sindicaliştii de la Metrorex au depus un document cu nemulţumirile lor, printre care salariile mici şi nerespectarea contractului colectiv de muncă.

Angajaţii de la Metrorex au pichetat ministerul transporturilor

radiojurnal

Foto: Arhivă

Angajaţii de la Metrou au protestat astăzi, în capitală, prin pichetarea Ministerului Transporturilor şi deplasarea în marş la sediul guvernului.

Acolo, au depus la registratură un document cu nemulţumirile lor, printre care salariile mici şi nerespectarea contractului colectiv de muncă, spune Ion Rădoi, liderul Uniunii Sindicale Libere din Metrou.

"Au emis un proiect de hotărâre de guvern pentru trecerea /metroului/ la primărie şi nu au avut o discuţie cu sindicatul pentru a şti ce se întâmplă cu forţa de muncă, modificarea organigramei unde au desfiinţat Departamentul de siguranţă a circulaţiei şi au înfiinţat departament juridic, ca şi cum noi aici am fi tribunal, n-am mai fi oameni care asigurăm transportul călătorilor.

"Avem, la ora actuală, la secţia de salubrizare o disponibilizare de peste 300 de persoane, tot ca urmare a faptului că vor să modifice contractele celor care se ocupau până acum.

"Şi nu în ultimul rând, desfiinţarea şi a Clubului Sportiv prevăzut prin Codul Fiscal, contractul colectiv de muncă şi în Legea bugetului", spune Ion Rădoi.

Şi angajaţii Poştei Române şi-au continuat astăzi protestele cu pichetarea sediilor oficiilor judeţene din toată ţara şi a sediului central al companiei din capitală.

Sindicaliştii cer, în principal, creşterea salariilor şi demisia actualei conduceri a Poştei Române, pe care o acuză de incompetenţă.


Etichete Ştiri BucureştimetrouMetrorexpichetsalariimuncăIon Rădoipoştă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live