Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Constantin Paşol, Argeş

21 Martie 2013
Vizualizari: 1278
Comentează add

Conducerea Dacia şi Sindicatul Autoturisme Dacia au convenit să continue negocierile pentru contractul colectiv de muncă doar în condiţiile reluării lucrului.

Angajaţii de la Dacia au renunţat la protest şi au reluat lucrul

constantin-pasol-arges

Angajaţii Dacia. Foto: Arhivă

Salariaţii de la Uzina Vehicule Dacia au reluat lucrul, joi, renunţând la protestul început în urmă cu o zi, pe fondul nemulţumirilor legate de evoluţia negocierilor privind contractul colectiv de muncă.

Salariaţii au primit răspuns la o parte din solicitările adresate patronatului.

Conducerea Dacia şi Sindicatul Autoturisme Dacia (SAD) au convenit, joi, 21 martie, să continue negocierile pentru contractul colectiv de muncă (CCM), doar în condiţiile reluării lucrului şi revenirii la o desfăşurare normală a producţiei.

De asemenea, părţile au mai agreat să continue dialogul doar în cadrul comisiei de negociere, în conformitate cu prevederile legale.

În această dimineaţă, pentru a doua zi consecutiv, salariaţii de la Uzinele Dacia de la Mioveni, Argeş au oprit lucrul.

Salariaţii erau nemulţumiţi de evoluţia negocierilor pe marginea contractului colectiv de muncă aflat în negociere în aceste zile.

Muncitorii din primul schimb, au refuzat să reia lucrul, o parte dintre ei scandează împotriva conducerii uzinei argeşene.

Potrivit unui comunicat transmis ieri de către Departamentul de Comunicare al societăţii, protestul este unul ilegal şi nu este susţinut de sindicat.

"În data de 20 martie 2013, câteva sute de salariaţi ai Uzinei Vehicule au încetat lucrul şi au declanşat un protest ilegal. Acesta a continuat la schimbul doi, cu un număr similar de persoane. În acelaşi timp, peste 80% din salariaţii platformei au continuat activitatea în mod responsabil, pentru a respecta angajamentele faţă de clienţi", se arăta în comunicat.

Conducerea uzinei a decis ca salariaţii care au părăsit posturile de lucru să nu fie plătiţi pentru timpul în care se consideră că au absentat nemotivat.

În plus, Sindicatul Automobile Dacia (SAD) a fost notificat de administraţie că protestul este ilegal.
   
"În răspunsul scris către conducerea Dacia, SAD s-a desolidarizat de participanţii la greva spontană şi confirmă că protestul este ilegal", se mai preciza în comunicat.


Etichete Daciaprotestesindicatecontract colectiv de muncăproteste

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live